bio

Jasper Grijpink (1985) had les van Jan van den Eijnden, Nido Roovers, Bas de Jong, waarna hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ab Vos en Pierre Woudenberg. In mei 2012 behaalde hij zijn masterdiploma. Hij kreeg ook les van Eric Hoeprich op historische instrumenten en volgde masterclasses bij Karl Leister, Martin Fröst, Michael Collins en Béla Kovács.

Jasper remplaceerde bij onder andere Het Gelders Orkest, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Orkest van het Oosten, het Noord Nederlands Orkest, Asko|Schönberg en het Radio Filharmonisch Orkest. Hij speelde met diverse orkesten – waaronder dat van het conservatorium – klarinetconcerten van o.a. Mozart, Finzi, Spohr, Adams, Shaw en Copland. In januari 2013 speelde hij de Nederlandse première van het klarinetconcert van Benjamin Britten. In april 2014 was Jasper één van de instrumentale solisten in Viviers opera Kopernikus in een productie van De Nederlandse Opera.

Vanaf augustus 2015 maakt hij als klarinettist deel uit van het Residentie Orkest in Den Haag.

Ook in de kamermuziek is Jasper actief. Hij maakt deel uit van diverse ensembles, waaronder Trio Cortado (fluit, althobo en basklarinet). Van dit ensemble verschijnt in april 2017 de eerste cd, met opnames van eigen bewerkingen van Frans repertoire van Ravel, Couperin en Debussy.

Tijdens zijn studie Politicologie in Leiden (BA, 2008) speelde hij in het orkest van LSKO Collegium Musicum waar hij in 2006 ook als bestuurslid actief was. Vanaf 2009 was Jasper actief in de besturen van Het Nieuwe Mannheim Orkest en het Nieuw Haags Ensemble.

Meer weten? Neem gerust contact op!